Gyakori kérdések

Általános szerviz kérdések
Mennyi ideig tart egy iPhone készülék bevizsgálása? Kell fizetni érte?

Az iPhone készülékek bevizsgálási ideje 1-3 óráig terjedhet. Minél pontosabb információt kapunk Ügyfeleinktől készülékük hibájáról, annál gyorsabban megtaláljuk a hiba okát.

Gyári vagy utángyártott alkatrészeket használtok a javításhoz?

Szervizünkben elérhetőek eredeti és utángyártott alkatrészek egyaránt. A javítás megkezdése előtt egyeztetünk ügyfeleinkkel, hogy milyen minőségű alkatrészt építsünk be az iPhone készülékbe. Értelemszerűen a gyári alkatrészek kicsivel drágábbak, ugyanakkor ezekre 12 hónap garanciát vállalunk.

A javítási folyamat megvárható?

A javítások többsége megvárható, mivel a felmerülő hibákat 30 perc alatt orvosolni tudjuk.

Minden lehetséges iPhone hibára felvagyunk készülve, legyen az kijelző, akkumulátor, töltés, kamera, mikrofon vagy hangszóró probléma. Az összes iPhone típusra tartunk készleten utángyártott és gyári alkatrészeket egyaránt.

A honlapon található árak mit tartalmaznak?

Az oldalon található javítási díjak bruttó árak és tartalmazzák a beszerelt alkatrészt, illetve a munkadíjat is.

Ki kell fizetnem ha nemsikerül a javítás?

Természetesen NEM! Sikeres szervizelés után kell fizetni.

Vállaltok garanciát az elvégzett javításokra?

Igen, az általunk beépített alkatrészekre 6, illetve 12 hónap garanciát biztosítunk. A garancia hossza a beszerelt alkatrész minőségétől függ: eredeti alkatrészekre 12 hónap, míg utángyártott alkatrészekre 6 hónap garancia érvényes.

Kiegészítőket is árultok?

Igen, tokok, fóliák, töltők, headsetek és minden egyéb kiegészítő megtalálható nálunk eredeti és utángyártott minőségben egyaránt.

iPhone kijelzőcsere
Mennyi időt vesz igénybe egy iPhone kijelzőcsere?

A kijelző csere maximum 30 percet vesz igénybe, a javítás kényelmes kanapénkon megvárható.

Szükséges-e adatmentést végezni egy iPhone kijelző cseréje előtt?

Az adatmentés nem szükséges, mivel nálunk a kijelző cserék és más egyéb javítások során sem történik adatvesztés.

Mi a kijelző cséréjének menete?

Az iPhone kijelző cserét egy alapos bevizsgálás előzi meg, ezzel kiszűrjük a későbbiekben felmerülő egyéb hibákat. A nagyon összetört iPhone készülékek esetében gyakran nem csak a kijelző panel sérült, hanem felmerülhetnek egyéb funkcionális hibák is. Ilyen esetben tudatjuk az ügyféllel, hogy milyen alkatrészeket szükséges még cserélni a hibátlan működés érdekében.

A kijelző csere a 8 év során már rutin feladat lett nálunk, így átlagosan 30 percen belül el tudjuk végezni a javítást és Ügyfeleink akár üzletünkben meg tudják várni a javítást.

Minden esetben meg lehet javítani a törött kijelzőt?

Szinte minden esetben meg tudjuk javítani a hozzánk beérkező törött iPhone készülékeket. Vannak extrém esetek, amikor 8 emeletet zuhan az iPhone, ilyenkor csökkennek az esélyeink, de nem adjuk fel és megpróbáljuk megoldani a problémát.

iPhone akkumulátor csere
Mennyi időbe telik egy iPhone akkumulátor csere?

Minden típusú iPhone akkumulátor cseréje maximum 10 percet vesz igénybe.

Nagyon gyorsan lemerül a telefonom, az akkumulátor csere megoldja a problémát?

Természetesen igen, ráadásul az újabb iOS frissítéseknek köszönhetően, ha az iPhone akkumulátora hibás, vagy már elhasználódott, a készülék belassulhat, és nem működik megfelelően.

Mennyi idő után érdemes akkumulátort cseréltetni az iPhone-ban?

„Normál” használat mellett egy akkumulátor üzemideje 2 év, viszont a tapasztalataink azt mutatják, hogy manapság az emberek, köztük mi is, mindent a telefonunkon intézünk, így ez a 2 év intenzív használat mellett inkább 1 évre módosul. Sok esetben a hivatalos Apple garancia (1 év) letelte után már érkeznek is az iPhone készülékek akkumulátor cserére hozzánk.

Hogyan tudom megnézni az iPhone akkumulátorának állapotát?

A legfrissebb iOS frissítések lehetővé teszik, hogy a saját készülékünkön belül le tudjuk ellenőrizni az iPhone akkumulátorának állapotát. Ezt az alábbi pár lépésben meg is tehetjük…

Lépjünk be a telefonunkon a Beállítások menüpontba, majd lentebb görgetve megtaláljuk az Akkumulátor menüpontot, ebbe belépve kattintsunk rá az Akku állapot kifejezésre. 0-100% közötti értéket fogunk látni, vagy azt, hogy „Szerviz”. 80-100% közötti akkumulátor kapacitással tud az iPhone megfelelően működni, ezen értékek alatt szükséges kicserélni az akkumulátort. Abban az esetben, ha „Szervizt” ír az akkumulátor állapota az végstádiumnak számít, ilyenkor többnyire már felpúposodott az akku, illetve melegszik a készülék. Fontos minél előbb szervizbe vinni, mert a felpúposodott akkumulátor kinyomhatja és el is törheti az iPhone kijelzőt, illetve szélsőséges esetben az alaplapban is kárt tehet.

Mi az akkumulátor csere menete?

Nálunk az iPhone akkumulátor csere gyakorlatilag gyorsabb művelet, mint a kijelző csere. Átlagosan 10 perc alatt megtörténik a javítás, amit Ügyfeleink akár meg is várhatnak. A javítás menete egyes iPhone típusoknál eltérő, de az újabb készülékeknél pár csavar kiszedésével és megfelelő szakértelemmel első lépésként le kell szedni a kijelzőt, majd el kell távolítani a régi akkumulátort, ami be van ragasztva a készülék házba.

Beázott iPhone
Mi a teendő, ha beázott az iPhone-om?

Beázott iPhone készülékek esetében az időzítés nagyon fontos. Minél előbb szervizbe kell vinni, ha lehet pár órán belül, hogy menteni lehessen a menthetőt. Sajnos az esetek többségében túl későn érkezik be hozzánk a vízkáros iPhone javításra, ilyenkor már olyan súlyos mértékben korrodált a telefon alaplapja, hogy nem lehet megjavítani.

Beázás esetén megoldást jelenthet a telefon kiszárítása?

Az iPhone készülékek beázásánál a szárítás, vagy rizsbe rakás, vagy egyéb más otthoni praktika nem vezet megoldásra, mivel a víz akár azonnali zárlatot is tud okozni a készülékben, ezért elengedhetetlen minél előbb iPhone szakszervizbe vinni.

Mit foglal magába egy beázott iPhone javítása?

Ázott, vízkáros iPhone készülékeknél első körben elvégzünk egy ultrahangos tisztítást, hogy az esetleges korrodált alkatrészeket megtisztítsuk. Az esetek többségében ez elegendő szokott lenni, hogy az iPhone újra működőképes legyen.

Viszont előfordul, hogy ezzel nem érünk el eredményt és valamelyik alkatrészben zárlat keletkezik, ilyenkor az adott alkatrész cseréjével el tudjuk hárítani a hibát. Vízkáros készülékek javítására nincs konkrét árlistánk, ilyenkor egyedi ajánlatot készítünk és az Ügyfél beleegyezését kérjük, hogy szeretné-e kérni a javítást vagy nem.

iPhone-nal kapcsolatos kérdések
Melyek az iPhone készülékek leggyakoribb hibái?

A leggyakoribb ok, amiért Ügyfeleink megkeresnek minket az a sérült, törött iPhone kijelző cseréje. Rengeteg történetet hallottunk már, például a kutyám ráharapott a kijelzőmre és összetört. Minden iPhone szériának megvannak a saját típushibái, tehát ezt nehéz lenne pár mondatban összefoglalni.

Hol találhatom meg az iPhone sorozatszámát?

Az iPhone sorozatszámát vagy IMEI azonosítóját a telefon menüjében a Beállításokban az Általános, majd Infó fülre kattintva lehet elérni, vagy mintha egy hívást indítanánk, beírjuk a *#06# gomb kombinációt és a készülék IMEI száma megjelenik a kijelzőn.

Meddig érvényes a gyári garancia iPhone készülékek esetén?

Az Apple 1 év garanciát vállal az iPhone készülékekre. Sajnos a hibák zöme a hivatalos garancia lejárta után jön elő, így a felhasználó kénytelen felkeresni egy garancián túli iPhone szakszervizt, ahol már fizetni kell a javításért.

Hogyan kell biztonsági mentést készíteni iPhone készüléken?

Ennek többféle módja is van. Az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás, iTunes-on keresztül készíteni egy biztonsági mentést. Első lépésként telepítenünk kell az iTunes nevű programot a számítógépünkre vagy laptopunkra. Ha ez megvan nincs más dolgunk, mint elindítani az iTunes-t, majd egy adatkábel segítségével rácsatlakoztatjuk az iPhone készülékünket a gépünkre. Az iTunes felismeri a telefonunkat és ezt követően el lehet végezni pár kattintással a biztonsági mentést a gépünk tárhelyére.

Hívás
Térkép